Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. kovo 28 d., pirmadienis

Pasaulinė apklausa: ką mes žinome apie autizmą?


Balandžio 2-oji yra Pasaulinė autizmo supratimo diena. Ji svarbi ir Lietuvos gyventojams, nes autizmas – neurologinis žmogaus raidos sutrikimas – nesirenka nei pagal tautybę, nei pagal socialinę padėtį. Autizmas pasaulyje jau virsta epidemija, tuo tarpu dėl žinių stokos šis sutrikimas vis dar painiojamas su psichikos liga ar blogu auklėjimu.

Kviečiame paminėti šią dieną ir skirti 10 minučių nesudėtingai interneto apklausai. Prašome užeiti į interneto puslapį  http://www.relatetoautism.com/world_autism_views ir pasirinkti lietuvių kalbą. Apklausa yra visiškai anoniminė ir nebūtina įvesti savo kontaktinių duomenų, nebent vėliau norėtumėte susipažinti su apklausos rezultatais.

Lietuviškas tinklalapis www.aspergeris.lt irgi dalyvauja šiame pasauliniame projekte, kurio tikslas – ne tik kuo plačiau skleisti žinias apie šį neurologinį raidos sutrikimą, bet ir sužinoti, kaip žmonės įvairiuose kraštuose supranta autizmą.

Jūsų atsakymai į klausimus labai svarbūs tuo, kad padės mokslininkams įsivaizduoti, kaip kiekvienos šalies kultūrinė aplinka įtakoja jos gyventojų požiūrį į autizmo sutrikimus. Ši informacija mokslininkams padės kurti geresnes, labiau pritaikytas intervencines programas nuo autizmo kenčiantiems žmonėms bei jų šeimoms.

Apklausa vykdoma nuo kovo 27 iki balandžio 27 dienos. Pasibaigus apklausai bus sukurtas interaktyvus žemėlapis, kuriame dalyviai galės matyti, kaip įvairiose šalyse žmonės supranta ir įsivaizduoja autizmą.

Padėkite mums surinkti kuo daugiau atsakymų. Maloniai prašome persiųsti šį laišką savo draugams, pažįstamiems, kolegoms, patalpinkite jį į savo interneto ar socialinių tinklų puslapius.

Ačiū už pagalbą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą