Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. balandžio 27 d., trečiadienis

Dar apie čigong masažą: kvietimas dalyvauti moksliniame tyrime

Vasario mėnesio post'uose ir balandžio mėnesio "Mamos žurnale" rašoma apie vaikams autistams pritaikytą švelninamąją terapiją - kinų čigong masažą (www.qsti.org). Noriu pranešti papildomos informacijos: JAV profesorė Louisa Silva rugpjūčio mėnesį vėl atvažiuos į Lietuvą. Jau dabar visi pageidaujantys tėveliai ir jų vaikai kviečiami dalyvauti moksliniame tyrime, kurį atliks Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetas kartu su šeimų organizacija "Kitoks vaikas".
 
E.paštu cigongmasazas@gmail.com galima registruotis konsultacijai su L.Silva, nes prieš pradedant penkis mėnesius truksiančius masažus (mokslo tyrimo darbą) reikia tiksliai įvertinti vaiko būklę, pvz., širdies ligas, epilepsiją, vartojamus vaistus ir kt.

Registruojantis reikia pateikti tokius duomenis apie vaiką: Gimimo metai, lytis, vardas, raidos sutrikimo diagnozė, kada buvo diagnozuotas raidos sutrikimas, koks specialistas ar specialistų komanda diagnozavo raidos sutrikimą, kokia tarnyba atliko raidos sutrikimo diagnozę, kokia metodika buvo naudota atliekant raidos sutrikimo diagnozę, ar vaikas turi kitų sveikatos sutrikimų (širdies ligos, epilepsijos priepuoliai, CP), kokius vaikas vartoja medikamentus, ar vaikas laikosi specialios dietos, ar vaikui taikomos kitos terapijos (ugdymo metodikos) dėl raidos sutrikimo, kokią ugdymo įstaigą vaikas lanko), taip pat duomenis apie šeimą (tėvų vardas, pavardė, gyvenamoji vieta, amžius, išsilavinimas, profesija, el paštas, telefonas, kuris iš tėvų ketina atlikti masažą).

Pateikti duomenys nebus niekur viešinami. Tyrimo tikslais jie bus naudojami tik apibendrintai ir anonimiškai. Papildomai galima pažymėti, jeigu jau yra dalyvavę vasario mėnesio seminare su L.Silva.

6 komentarai:

  1. O galima daugiau informacijos: kiek kainoja, kiek bus uzsiemimu, ka reikes tureti su savimi, ar reikia buti su vaiku?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesą sakant, detalių nežinau. Rašykite nurodytu el.paštu cigongmasazas@gmail.com (tikiuosi, kad jis gyvas ir atsakinėja į laiškus) ir klauskite. Aš įsivaizduoju taip, kad L.Silva pirmiausia norės kokį kartą susitikti su vaiku ir jo tėvais, o kadangi tyrimas truks penkis mėnesius, tai masažą reiks daryti namuose, o tam laikui pasibaigus vaiką vėl apžiūrės L.Silva.

    Jeigu negaunate iš to el.pašto atsakymo, aš galiu tik paskambinti kai kuriems žmonėms ir mėginti išsiaiškinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prašau pagalbos.
    Išsiunčiau informaciją apie vaiką nurodytu el. paštu, kad užsiregistruot vaiką į masažą, kuris vyks rugpjūčio mėnesį. Dėję man nieks neatsako į mano laišką. Gal yra koks nors kitas būdas užsiregistruot į susitikimą su profesorė Louisa Silva?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pamėginkite paskambinti į Klaipėdos universitetą:
    Doc. dr. Rita Vaičekauskaitė
    Tel.: +370 46 398936
    arba Tel.: +370 (46) 398937
    arba Tel.: +370 46 398935. Gal kas nors atsilieps ir suteiks informacijos.

    Parašykite el.p.: rita.vaicekauskaite@ku.lt

    Taip pat užpildykite anketą http://www.surveymonkey.com/s/pre-lithuania.

    Žinau, kad Lietuvoje populiaru neatsakinėti į laiškus. Bet galbūt, artėjant L.Silvos vizitui, patys KU specialistai sukrus, išsiuntinės pranešimus.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dėkoju už atsakymą. Bandysiu skambinti

    AtsakytiPanaikinti