Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2011 m. balandžio 7 d., ketvirtadienis

2 proc. pajamų mokesčio - knygai apie Aspergerio sindromą

Liko vienas mėnuo (iki gegužės 2 dienos, kai baigsis deklaracijų priėmimo laikotarpis), kai dar galima apsispręsti, kur panaudoti 2 procentus savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio. Jeigu šį tinklaraštį skaito žmonės, kuriems autizmo sutrikimų ir konkrečiai Aspergerio sindromo tema aktuali, ir kurie norėtų gauti daugiau informacijos apie tai, prašau jų pagalbos.

Šiuo metu jau baigta versti iš anglų kalbos Australijos psichologo prof. Tony Attwoodo knyga "Aspergerio sindromas. Išsamus vadovas" (The Complete Guide to Asperger's Syndrome; autoriaus tinklalapis www.tonyattwood.com.au). Leidykla "Mintis" buvo padavusi paraišką Kultūros rėmimo fondui dalinei piniginei paramai šiam nekomerciniam projektui gauti, tačiau paraiška buvo atmesta.

Rekomendacijas  knygai išleisti parašė vieni iš labiausiai autoritetingų Lietuvos specialistų - Vaiko raidos centro vadovė Jovita Petrulytė ir VU Specialiosios psichologijos laboratorijos vadovas prof. Albinas Bagdonas.

Lietuvoje knygų, ypač nekomercinių, tiražai yra maži, o išlaidos didelės. Gavau sąmatą iš leidyklos, o ten užrašyta - virš 40 tūkst. Lt tuo atveju, jeigu atsisakyčiau vertėjo honoraro! Tuo tarpu kiek per pastaruosius metus teko patirti, yra nemažai žmonių, kuriems Aspergerio sindromas gadina gyvenimą, arba kurie su juo susiduria kaip tėvai, specialistai, mokytojai, darbdaviai. Kadangi tai ne liga, o kitoks pasaulio matymo ir supratimo būdas, daugelio gabumų ir kartu sunkumų priežastis, vadinasi, knyga būtų geriausias "vaistas" ir žinių šaltinis.

Deja, iš 2,5 mln. litų, skirtų gabiems vaikams ugdyti, žinioms apie AS turbūt nebus skirta nė lito. Aišku, todėl, kad neturiu pažinčių ŠMM...

Žmonių, prisidėjusių prie knygos išleidimo, pavardes paprašysiu leidyklos įrašyti į rėmėjų sąrašą ir paskelbti knygoje. Norintieji skirti iki 2 procentų savo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio pildydami metines pajamų deklaracijas turėtų užpildyti VMI formą FR512 ir parašyti man el.paštu info@aspergeris.lt.


Bendrovės, norinčios ir galinčios svariau paremti knygos leidimą, galėtų įsigyti reklaminio ploto ant 2,3 ir 4 viršelio.

Paramos gavėjo duomenys:
VšĮ "Aspergeris.lt"
Įm.kodas: 302575440
Buveinės adresas: Suvalkų 2a, Vilnius
Bankas: AB SEB bankas
Banko kodas 70440
A.s.: LT31 7044 0600 0766 9039

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą