Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Dar viena knyga apie autizmą

Ką tik išleista dar viena knyga apie autizmą - Ellen Notbohm "Kiekvienas autistiškas vaikas norėtų, kad jūs žinotumėte dešimt dalykų". Tokia nauja, kad net knygynuose dar neradau.

Knygą išleido "Tyto alba". Anotacijoje rašoma: "Autizmui pastaraisiais metais visuomenė skiria vis daugiau dėmesio. Šis reiškinys vis plačiau nagrinėjamas, nes su autistais susiduriame vis dažniau. Todėl ir tiems, kurių šeimoje auga autistas, ir tiems, kurie turi jį mokyti ar su juo dirbti, gali būti pravartus vadovas po pasaulį, regimą tokio žmogaus akimis... Šią glaustą ir informatyvią knygą turėtų perskaityti kiekvienas tėvas, mokytojas, socialinis darbuotojas, psichoterapeutas ir gydytojas."

Iš tiesų, prieš trejetą metų ta pati leidykla man sakė, kad nėra nei pinigų tokioms knygoms ("tokioms"- tai turbūt ne komercinėms, ne politinėms, ne madingoms) leisti, be to, esą neaišku, ar daug bus skaitančių...

Džiugu, kad šiandien ir pinigų atsiranda, ir tokių klausimų nebekyla.



1 komentaras:

  1. Skaičiau šią knygą. Aktuali knyga tėvams, yra praktinių patarimų, nors vis tik dėl kai kurių patarimų galima ir abejoti. Kaip ir dabar viešai duodami patarimai, kad reikia daryti paveikslėlių grafiką, kad reikia labai struktūruoti vaiko laiką, tai kyla klausimas, ar tikrai tai gerai? Nes kai tas vaikas suaugs, ir bus pripratęs viską daryti pagal grafiką, tai kas nutiks, jei staiga, pvz., panaikins jam įprastą autobuso maršrutą? Jei panaikins stotelę, į kurią jis visada eidavo? Taip gali kilti rimtų problemų.

    AtsakytiPanaikinti