Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Tragedijų priežastys - kasdienybės tuštuma

Pratęsdama tragedijos Niutauno mieste (JAV) temą, siūlau paskaityti straipsnį, kuris skelbiamas čia:

http://www.myaspergerschild.com/2012/12/why-adam-lanza-murdered-children.html

Straipsnyje išvardyta apie pusšimtį priežasčių, kurios galėjo paskatinti šią masinę žmogžudystę. Tarp jų - ir tokie "kasdieniški" dalykai kaip skurdas, nedarbas, prasti santykiai su tėvais arba tėvų nebuvimas, prasta socialinė aplinka, netikę draugai arba jų nebuvimas, smurto vaizdai per TV, stresas, alkoholis, ir, aišku, namie esantys ginklai. Čia kaip per Černobylio AE sprogimą, kurį sukėlė visa virtinė žmogaus padarytų klaidų. Po vieną tos klaidos nebūtų buvę tokios tragiškos.

Dar norėčiau pastebėti: jeigu JAV ir visą pasaulį laikas nuo laiko sudrebina masinės žmogžudystės ir priverčia apie tai kalbėti, tai, deja, nieko, gal net mūsų pačių, nesudrebina savižudybių skaičius Lietuvoje.

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/lietuva/savizudybiu-lietuvoje-mazeja-taciau-statistika-vis-dar-bauginanti-56-247797

Tai toks pats smurtas, ir priežastys galbūt panašios, tik kitaip viskas atrodo. Mūsų žmonės "padoresni", nes nusivylę gyvenimu nežudo kitų, o tik save (liūdnai ironizuoju). O kas žino, kokia galutinė tokių mirčių statistika? Gal dar tragiškesnė negu Amerikoje?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą