Interneto puslapio peržiūrų skaičius

2013 m. vasario 27 d., trečiadienis

AS "diagnostinis" testas moterims

Kokia nauda iš "Facebook", po truputį pradedu suprasti tik dabar, keletą metų jame "prasitrynusi". Tai tokia alternatyvi žiniasklaida, kur gali rasti to, ko jokiame "Delfyje" ar pan. nerastum. Štai šiandien radau nuorodą į "Aspergerio sindromo diagnostinį testą moterims". Na, žodis "diagnostinis" čia nelabai tinka, nes jis turi pretenzijų į oficialumą, bet, kita vertus, gali būti, kad jį sukūrė kažkas, kas pats (pati) turi problemų dėl AS.

Taigi pridedu nuorodą: http://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=aspergerio-sindromo-diagnostinis-testas-moterims_1

Kai kurie testo klausimai kelia abejonių. Pvz., "Žmonės man sako, kad esu nemandagi...". Mandagūs neurotipiški žmonės dažniausiai iš viso taip nesako, o tik pagalvoja ir galbūt vėliau stengiasi išsisukti nuo bendravimo sakydami "Atsiprašau, dabar neturiu laiko, gal kitą kartą". Ir tikrąją priežastį galima tik numanyti, nes tas neurotipiškas žmogus kaip tik nenori, kad jūs ją (tą priežastį) žinotumėte.

O, pavyzdžiui, posakio "Laimė visada būna apsupta dantų" aš nė pati nesu girdėjusi, ir kadangi nesuprantu jo, tai čia kaip išeina? Kad aš turiu AS požymių?

Testo teiginys "Man sunku dirbti grupėse" irgi toks "ant ribos". Dirbti grupėse nebūtinai yra lengva ir malonu dėl įvairių priežasčių. Pavyzdžiui, viršininkas nelabai kompetentingas, arba kolegos tingūs. Arba aš mėgstu darbą, kuris paprastai dirbamas individualiai. Ir čia ieškoti AS nėra visai teisinga ar tikslu.

Ir dar vienas man kilęs klausimas - ar šis testas taip jau visai netinka vyrams? Mat čia minima problematika, sakyčiau, daugiau bendra negu išskirtinai būdinga AS turinčioms moterims.

Kad ir kaip ten būtų, kadangi teste klausimų yra išties daug ir įvairių, jis visai įdomus ir galbūt naudingas.